torstaina, kesäkuuta 17, 2004

Torstain toivioretki, malta hetki

Retken tuntuessa liian kesyltä, seikkailukin käy
Tuhat ja yksi retkikohdetta, kohtaat kohta viisi (5):

  • Retki omaan itseesi on aina paikallaan. Aloita se vaikka kaivamalla vaikku korvista, puristelemalla mustapäät, puhdistamalla kynnenaluset, raspaamalla kovettumat varpaista ja rassaamalla hampaanvälit. Jatka rohkeasti tutustumista vapaavalintaisesti syvemmälle sinuuteesi [apuvälineiden käyttö on sallittua]. Ilmoittaudu sen jälkeen Kelttiläiseen retriittiin ja käynnistä hiljaksiinoleskeluharjoitukset. Opettele myös bloggaamaan äänettömästi [kytke näppäinäänet pois päältä].
  • Hallien määrä kasvaa Itämerellä. Suunnista lähimpään halliin, on se sitten halpahalli, teollisuushalli, kauppahalli, Hjalliksenhalli, squash-halli tai kuplahalli. Tavoittele henkilökohtaista hallimestaruutta, noudata hallituksen ohjeita ja varo hallikoiran haukkua.
  • Tee tajunnanlaajennusmatka jäniksenä Finnairin rumassa ruumassa [ellet ole MacIntosh-käyttäjä tai muu sekakäyttäjä] Eurooppa-neuvoston kokoukseen Rysälään. Sinnehän niitä toiviota pitäisi toimitella. Luvassa lie loistavaa menoa, vaikka Stubbanan hammaskalusto ei säihkykään mukana [lm]. Onhan siellä silti dynaamiset edustajamme Tarja, Erkki ja Matti; HVK = Haaska Väki Koolla.
  • Kokeile rohkeasti Lahdentietä! Kun kaikki muut ryntäävät nyt kuitenkin Turkkuseen Uuden Ajan Hansa Päiville [siellä on ERIkivaa], luulisi Heinolaan jyräävän tuossa tuokiossa. Vältä Salovaaraa liikenteessä – hölötyksestä aiheutuvasta ärtymyksestä johtuva ajovirhe saattaa suistaa kulkupelisi asuntovaunun persaukseen ennen kuin ehdit ”Nova” sanoa. Varo vaan!
  • Kurvaa hakemaan hyvää tuulta tuuliseen muka-kesäpäivään pyörähdyksellä Iittalassa, tuossa Kalvolan kunnan lasihelmessä. Vanhalla puukoululla on jo 16. kertaa esillä elämäniloista, naivistista silmänruokaa, josta tulee taatusti muikealle päälle. Samalla käynnillä voit hankkia hunajapuodista hunajatuotteita niin sisäisesti kuin ulkoisestikin nautittavaksi, Kultasuklaasta tuoretta suklaata sadepäivien lohdukkeeksi ja Iittalan tehtaanmyymälästä syksyn angstikohtausten varalle seinään heiteltävää kakkoslaatua. Retkikohde on ollut ainailonan kestosuosikki jo vuosien ajan. Muista lähettää ainakin yksi oikea naivistiaiheinen posti-postikortti ystävällesi [you know, semmonen pahvinen läpyskä, johon kirjoitetaan kynällä ja nuollaan postimerkki].