tiistaina, heinäkuuta 20, 2004

Loading, loading, loading…. varo vaan ku intiaani verkossa ratasastahtaa

Käytettävyysbloggaajat [ne, joita enimmäkseen seuraan ovat Matkalla, Tämä on minun sekä Käyttäjistä ja tarpeista] saavat tänään ainailonalta todella lämpöisen ja kannustavan aatoksen! Menkää ja julistakaa sanomaanne virtuaaliräikin ja -rummuin. Älkää lannistuko, vaan jankuttakaa itsepintaisesti järkeä verkon reijistä mustekalan lonkeroiden tavoin esiin pullahtaville kammokonseptien kannattajille periksi antamatta ja rautakouralla päätä silitellen. Kitkekää kaikki huuhaahörhövesiheinät hittoon yhteiseltä nettikasvimaaltamme pelleilemästä, ellei konseptipäällikön oma ymmärrys riitä tarjoamaan käyttäjälle myös vaihtoehtoja. Teidän hiirikädessänne on meidän hiirikätemme tulevaisuus ja jännetuppitulehduksen todennäköisyys. Vanhenevat suuret ikäluokat. Laskun maksajat, nettiostajat, deittailijat, bloggaajat, VR:n junamatkustajat ja kunnallisen byrokratian asiakkaat. Teette arvokasta työtä, mutta pitäkää enemmän melua! Käytettävyyskomissaari/direktiivi/työryhmä /what ever nyt ainakin EU:hun, vai mitä Stubbana?
 
On se nyt yhtä tuskaa yrittää surffata kaiken maailman hörhelösaiteilla, joista ei parhaalla tahdollakaan löydä etsimäänsä. Tavoitteena ei ollut sen kummempi asia, kuin buukata muutama hotelliyöpyminen Euroopassa. Tietoja ei löydy, tiedot ovat vanhentuneet, haku ei löydä tuloksia, navigaatio on ihan hanurista, apina-assosiointikin menee toistuvasti pieleen. Sivut eivät aukea kunnolla, flashia, appletteja, Gain puhlisheria, loading, loading…Hieman eksoottisemman paikallisen kielen lisäksi matkailupaikkakuntana itseään mainostavan käpykylän sivuilta ei löydy mitään yleisemmin ymmärrettävää kieltä, poppareita poksuu silmille loputtomana virtana ja hinnat ilmoitetaan varmuuden vuoksi vain dollareissa [tai punnissa], jos vaikka joku laskutaidoton jenkki [britti] olisi liikekannalla. Tarkkaan pitää tiirailla, jotta mikä lippu siinä nyt onkaan enklanninkieltä indikoimassa. Varo vaan. Hohhoijaa. Väsyin.
 
Harmittaa, että ei voi netin kautta hoitaa asioitaan joustavasti haluamanaan aikana itselleen sopivalla tavalla. Ei tässä millään ihan rupukalustolla kuitenkaan olla liikkeellä, näytön ja tuolin välissä piileskelee runsaasti [nyt väsynyttä] käyttökokemusta.
 
Viimeistään luottokortin numeroon loppuu meidän taloudessa rohkeus – jos ei ole Verified by Visa puoti, niin soitteluksi menee. Surullista. Ja epätaloudellista kaikille. Keletanattu. Mur.