sunnuntaina, elokuuta 29, 2004

Olympic summary

Olympiaadien kyttäilyssä ehdoton omakohtainen kliimaksi oli lauantai-illan päättänyt miesten 4 x 400 metrin viesti! Etenkin sen hidastus, jossa vihdoin sai beba-reisinannaa ruudun täydeltä. Sen lisäksi, että USA:n joukkueessa tuntuu olevan kaikki tarkkaan harkittua ja kiiltävän ammattimaista, on heillä ehdottomasti myös kaikkein parhaiten muotoillut ja seksikkäimmät Superman-juoksuasut. Vauhtiviiru sivussa tekee korostuneen virtaviivaisen vaikutelman, nostaa takaliston hyvin esiin ja saa ylävartalon näyttämään Kysyn vaanin kadonneelta Yyltä.

Yhden imagonkohotusmahdollisuuden amerikkalaiset ovat unohtaneet hyödyntää: korkeimmalla jakkaralla muutama poskelle vierivä kyynel kansallislaulun soidessa julistaisi hetkessä koko muulle maailmalle kansakunnan inhimillisyyttä ja herkkyyttä. Mutta eihän ne jenkit itke, ovat kovia jätkiä. Suurvalloista Venäjän Porsaskoski onnistui tässä lajissa paljon paremmin.

Minua jurppi suunnattomasti katsella voitollisten kansakuntien edustajien holtitonta lipun riepottamista. Lippuja kaivettiin esiin nuhruisista mytyistä perstaskuista, rytättiin nyrkkiin miten sattuu ja roikoteltiin pitkin pelitannerta maata viistäen. Lippuun kääriydyttiin jopa palkintojenjakokorokkeella [eikös ne liput juuri silloin vedetä tankoon]. Minusta moinen resuaminen ei ole lipun arvokasta käyttöä enkä usko, että suomalaiset olisivat siihen syyllistyneetkään. Vaan eipäs tullut tilaisuutta nähdä tällä kertaa.

Luojan kiitos, että Mertaranta pääsee nyt pois sieltä selostuskopista. Alkoi Mersu puhua jo niin sekavia, että epäilen bubisyyhyä tai auringonpistosta. Takaisin lätkäkaukalon reunalle vaan, siellä on viileämmät olosuhteet.

Suomalaisten menestyslajit näyttävät nykyisin olevan ne, joista meillä on pitkät perinteet: haulikkoammunta ja paini. Näitä lajeja on jo vuosisatojen ajan harrastettu maassamme ihan jokamiessarjassakin raivoisin tuloksin. Muita potentiaalisia lajeja, joihin treenausta ja rahoitusta kannattaa jatkossa kohdentaa, ovat nyrkkeily, morapuukkoveisto ja autolla kaahailu. Maammelaulua kuullakseen on näemmä edelleen paras istahtaa Formulakatsomoon.