torstaina, lokakuuta 07, 2004

Kumijalalla kätevästi

Kello 16.02 Helsingin kaupungin keskustassa. Sataa. Sateenvarjo on autossa. Auto on toisessa kaupungissa. Kyyhöttelemme hieman sateensuojaa tarjoavassa porttikongissa.
- Helsingin taksikeskus
- Saanko auton Kasarmikadun ja Esplanadin kulmaan
- Tilausnumero 226
- Kiitos

Kello 16.30 Kasarmikadun ja Esplanadin kulmassa.
- Helsingin taksikeskus
- Tilasin puoli tuntia sitten auton Kasarmikadun ja Esplanadin kulmaan tilausnumerolla 226. Vieläkään ei ole kyytiä näkynyt. Onkohan nyt pahakin ruuhka?
- Voi, voi, se tilaus on jostain syystä [mutinaa, surinaa, pörinää]. Laitan tästä nyt uuden tulemaan numerolla 559. Nyt ei ole yhtään jonoa, kyllä auton pitäisi tulla ihan heti.

Kello 16.50 Kasarmikadun ja Esplanadin kulmassa. Sade on yltynyt. Taksia ei edelleenkään näy, ei kuulu. Ohiajavilla on kaikilla poka. Lähdemme kävelemään kohti lähintä taksiasemaa. Kastumme läpimäräksi. Saamme tolpalta taksin viidessä minuutissa. Aikaa lähdöstä kulunut tunti, matkaa taitettu noin 100 m.

Kello 17.10 taksissa Stockan kulmalla matkalla länteen. Huuru silmälaseissa alkaa juuri hälvetä.
- Kylläpäs nyt on ruuhkaa.
- Se on aina tähän aikaan ja tämmösellä ilmalla sama juttu. Menee noi ulosmenotiet ihan tukkoon.

Kello 17.30 Ruoholahdessa
- Kas, näyttää olevan tapahtunut ketjukolari Lauttasaaren uudella sillalla, sain juuri tiedon tähän monitoriin. Suosittelevat kulkua Lauttasaaren vanhan sillan kautta. Teemmekö niin?
- Tehdään vaan [huoh, luovutan].

Kello 18.00 perillä. Matka-aika 2 tuntia, matkan pituus 18 km, keskinopeus 9 km tunnissa, kokonaiskustannus 42,65e. Tukka lytyssä, maskit poskella ja takki rypyssä. Siistii, eikö?