maanantaina, lokakuuta 04, 2004

Syksyn lapsi kesän reunalla

Kesä on lopullisesti ohi sinä päivänä, kun möksän laituri kammetaan ylös vedestä, vene ja vesitynnyrit käännetään ylösalaisin, kaikki ruokatavara ja muu jäätyvä tuodaan kaupunkiin ja paikat valmistellaan muutenkin talviteloille. Tuon päivän tunnelmaa värittävät rapisevat, kellastuneet lehdet, hiljaksiin riisuutuva maisema ja syksyn henkäys nurkissa. Mieleen hiipii haikeus. On se vaan niin pirun lyhyt. Kesä.

Sato jäi suorastaan naurettavan kehnoksi. Palsternakat ovat pikkusormenpaksuisia haituvapäisiä suikeroita, punajuuret prinssinnakin kokoisia miniatyyripampuloita, nauriita ei tullut lainkaan [vain reikäisiä naatteja] ja [vihdoin elokuussa kukkineet] kesäkurpitsat oli pakkanen mussutellut. Paras nähtävästi pystytellä vaan siistissä sisätyössä ja unohtaa salaiset haaveet luomuviljelijän leppoisasta arjesta ryytimaansa valtiattarena. Ehkä jossain eteläisemmillä leveysasteilla seuraavassa elämässä...

Synttärilahjatoivelista [Resurssille, blogissa lista on varmasti tallessa;))]
- Hannu Mäkelän kirja ”Isä” [joo, se on sikakallis, kun se on aika uusi].
- Hulvattomasti muistia tulevaan kameraani [ostan sen heti kun joku niitä myy].
- Tiimarista Nasu-aiheista krääsää [lyijärit, kirjepaperi, A5-kokoinen vihko, jossa Nasu ja Puh, lehtikoteloita x 2].
- Vicky Rostin tupla cd-kokoelmalevy, jossa on kaikki sen parhaat biisit [Oon voimissain, Chigago kuoli, Charlie Brown, Menolippu etc.].
- Trindin käsivoidetta.
- Talvirenkaiden vaihto autoon ja pissapojantäyttöjä toukokuuhun saakka [hän pesi sen jo].
- Suukkoja, haleja, peppuvastenpeppuja ja pontevia panoja kunnes olen niin dementoitunut, etten muista mitä ne ovat.

Jos jotain jää syystä tai toisesta tässä kohdin toteuttamatta, niin hankinnan voi vaivatta siirtää joulupukkiosastolle [tosin silloin tulee kyllä uuttakin listaa]. Älä kuitenkaan tuhlaa kaikkia perheen talousrahoja. Ja jokin yllätys olisi myös kiva [vink, vink]. Yritä välttää niitä ryppyrasvatarjouksia, koska tässä iässä ne eivät enää oikein yllätä muuta kuin tehottomuudellaan. Varo vaan!