torstaina, joulukuuta 23, 2004

Lumi on jo peittänyt – lähes kaiken!

Reippahasti käypi, ukset kiinni, Vaan on hauska

Sapuskat on ostettu. Ihme, jos ei kaksi ihmistä [ja kissa] elä näillä muonilla yhtä viikonloppua. Aina sama absurdi hamstraustrilogia toistaa itseään. Ensin vähän valmistelutarvikkeita, sitten lihat ja laatikot, lopuksi hedelmät ja vihannekset, erikoisherkut, impulssiostokset, mitä ehkä tekee mieli, minkä uskoi unohtavansa, mitä varmasti kaipaa ja mitä vaihteluksi voisi haluta. Halleluja. Hurmoshenkisen haahuilun seurauksena jääkaapin seinät pullistelevat ja oluenkin joutuu kylmettämään parvekkeella. Bissellä on kivaa – siel on tosi Wagner ja simpsakka kotkale seurana.

Nyt en liiku tästä huushollista enää ulos ennen aattoa vaan huomisen päivän vaanin mopinvarressa ja heitt... siis keittiössä. Kaikki ulkotyöt on delegoitu Resurssille [mattojen tumppaus, maidon osto lähikaupasta, kuusen haku, lihalämpömittarin uusinta ja jätepaperin ulkoistaminen]. Misse hoitaa perinteiseen tapaan virallisen valvonnan [Missen nimi edellisessä elämässä ON Aulis. Muistakaa lotota terv. Misse].

Ja jos ei nyt jouluna ole lunta, niin minä olen joulupukki. Hirvittävin myräkkä sitten Vaanilan muistin vihmoo kotipesän nurkissa. Ihanaa olla lämpimässä kodissa [vaikka sähköt välillä pätkähtelevätkin]. Kenenkään ei kuulu tällä[kään] säällä asua ulkona. Ei vaikka olisi sössinyt asiansa kuinka. Kuinkahan sille Hurstin joulujuhlalle saisi annettua tukea näin viimetipassa?

Kaikille niille, jotka kuvittelevat, että muka-ylenpalttista kerskakulutusjoulua tässä puuhastelen, haluan sanoa, että olen omat niukat vuoteni aikanani kituuttanut, ja nyt haluan elää niin mukavasti kuin rahkeissa on varaa kenenkään kärsimättä. Just sopivasti meille nyt. Huomenna kaikki voi taas olla toisin.

Opiskelijat, menkää kotikoteihinne ja syökää kiitollisena mammojenne rakkaudella laittaman juhlapöydän ääressä. Olkaa läsnä ja nauttikaa, muistelette sitä vielä monta kertaa niin hyvässä kuin pahassakin. Sekin päivä tulee, kun osat vaihtuvat. Eikä roolit silloin ole yhtään helpompia. Varo vaan.