perjantaina, joulukuuta 02, 2005

Este ja hidaste

Äitini on asunut yli 40 vuotta lähiössään, umpiperätien päässä, jossa ei ohikulkuliikennettä esiinny. Alueella on samaiset noin 40 vuotta ollut koulu ja päivittäistä koulujalankulkuliikennettä. Asuintaloista on jo ammoisista ajoista alkaen purkautunut liikennevirtaan aamuin illoin silmänkantamattomiin koirankusettajia ja lastenvaununlykkijöitä. Onpa katuosuudella ollut jopa säännöllistä bussiliikennettäkin. Kaikki ovat mahtuneet mukavasti ja ärsyyntymättä tuolla umpiperätiellä kuljeksimaan. Koskaan ei ole suojateillä käynyt kelleen köpelösti, nopeusrajoituskin on ollut jo pitkään 40.

Nyt kaupunki on suuressa viisaudessaan mennyt ja näperrellyt tuolle alle sadan metrin kadunpätkälle kaksi [2] mittavaa [koko suojatien levyistä] hidastetta. You know, niitä iskareiden lisäksi tarkkaavaisuutta ja hermoja koettelevia ärsytyskynnyksiä, joihin keskittyminen estää autoilijaa vilkuilemasta normaalin rennosti ympäristöään. Jo parikin kertaa on tällaisen pömpökkeen välittömään läheisyyteen pysäköidyn kuorma-auton katveesta loikannut lähes yllätyksenomaisesti eteeni jalankuleksija, jota en ole älynnyt tähystellä, kun on pitänyt keskittyä tulevaan pomppuun.

Lisäksi kaikki umpiperätien päähän vanhenneet [enemmistö] iäkkäät asukkaat, joita viikoittain syystä jos toisesta kiikutetaan inva-takseilla erilaisiin tapahtumiin valittavat, kun haperot luut tärähtävät jokaisen nyppylän kohdalla, vaikka kuljettaja kuinka varovaisesti ottaisi ärsykkeet. Aiemmin edes jollain tapaa virkistävä automatka on muuttunut pelottavaksi, kipua aiheuttavaksi pakkokärsimykseksi, jota pyritään välttelemään viimeiseen saakka.

Mitä pirun järkeä tässä on? Noiden kahden turhakenyppylän hinnalla olisi varmasti kustannettu muutama kotihoitokäynti enemmän näille tiensä päässä nuokkuville mummeleille. Ja taattu useampi hyväntuulinen vierailija.

----

Hops, hirvittävä vesiputousnuha saa näppäimeni vettymään. Otan totin ja siirryn sohvalle ah niin likaisen Harryn stimuloivaan seuraan. Inspector Callahan ja hyppyritukan esiaste. Autsh!

----
Onpas outoa, kun ei tällä kertaa [ainakaan näin blogeja seuraamalla] tiedä, mikä on joulukuun Kuukausiliitteen pääaihe?