perjantaina, marraskuuta 04, 2005

Lohtunakit silmille

Hyvät asiat ovat usein mahdottoman yksinkertaisia. Kun maailma mättää, ahdistaa tavallista enemmän ja mikään ei oikein maistu – silloin varma nakki on nakkikastike; maailman paras ruoka! Kas näin se vääntyy Vaanilassa.

Tarvitaan [kahdelle vitutuksessa viruvalle]
- noin puolen kilon nössykkä nakkeja (whateveryoulike, meillä suositaan Wigrenin herkkunakkia gurmeetilanteissa, Saarioista/HooKoota perusmallissa ja jopa ihan Popsia pikaruokamielessä [helpompia pilkkoa]
- pieni purkki tomaattipyreetä tai reilu roiskaisu isommasta tuubista
- Heinzin ketsuppia
- sinappia
- puolisen litraa kasvislientä
- vähintään 200 g tuorejuustoa; pippuri, ruohosipuli tai muu makuhermoon sopivasti iskevä
- noin 3 suolakurkkua
- kourallinen pippuria (viher & rosee)
- mahdollisesti läväys Maizenaa sörsselin tukevoittamiseen

Pilko kaikki pilkottava ensin (nakit sopiviksi siivareiksi ja kurkut näpälöiksi kuutioiksi). Laita vesi kiehumaan kattilaan ja lisää kiehuvaan veteen liemikuutio. Ruskista nakit haluamassasi ravintorasvassa korkeareunaisessa pannussa. Holauta perään kasvisliemi. Lisää pyree, hulppeat roiskaisut ketsuppia ja sinappia. Hämmentele. Kopistele sekaan tuorejuusto ja pippurit. Pippureissa ei kannata säästellä, pehmeät mallit viher ja rosee voi syödä sörsselin mukana ja ne ovat suhteellisen mietoja. Pöristele kasaria noin vartti. Heitä sekaan suolakurkkuset. Tarkkaile tilannetta. Jos näyttää litkulta, suurusta Maizenalla. Kun kaikki kelluu kiiltävän tanakassa symbioosissa voit ryhtyä syömään. Seuralaiseksi sopii niin peruna, kasvis kuin pastakin, riisilläkin on kokeiltu. Pääasia, että nakkikastiketta on tarpeeksi.

Viinisuositus: Valdeviña Reserve Syrah, Argentina, 8.44 e. Mielenkiintoinen ja mukavasti puhutteleva otos, joka taipuu notkeasti myös makkaran kylkeen. Pippuri saa viinin elämään kuin paremmankin vuosikertapullotteen.

Toki soossisapuska on ihan nautittavaa oluenkin kera. Tai rasvattoman maidon. Lidin vichyn. Kraanaveden. You name it. Kunhan nakkikastiketta on tarpeeksi.

Röyh!

1 Comments:

At tiistaina, lokakuuta 06, 2009 4:11:00 ip., Anonymous Anonyymi said...

Aivan uskomattoman hyvää! Oon viime päivinä kokkaillu kaiken maailman kuorrutettuja lohia ja täytettyjä paprikoita, mutta parasta on ollut tämä NAKKIKASTIKE. Aliarvostettu gourmet-pläjäys.

 

Lähetä kommentti

Links to this post:

Luo linkki

<< Home