sunnuntaina, maaliskuuta 05, 2006

Hävytöntä Hyssälöintiä

Voihan tautiset tukkasotkat! Universumin pitkästä aikaa typerin ”säädösaatos” on pulautettu julkisuuteen. Olutta ei muka saisi myydä mäyräkoirittain halvemmalla kuin pulloittain. Kohta kai kielletään kaikki muutkin paljousalennukset. Kaupankäynnissä jo pitkään toiminut käytäntö, että jos ostaa tuotetta enemmän, voisi [perustellusti] olla oikeutettu paljousalennukseen, ei kaljan kohdalla käy. Kun ei me suomalaiset juoppolallitörppöloppasuut kuitenkaan kyetä ostamaan mäyräkoiraa halvalla ja juomaan siitä vain pulloa kerrallaan. Koko hurtta imuroidaan kuitenkin yhdeltä istumalta.

Tämän suurkulutusolettaman takia meidän on kohta maksettava kaljatörpöstämme jälleen aiemmilta säännöstelyn vuosilta tuttua ryöstöhintaa. Se elvyttää tehokkaasti jo hetkeksi laantuneen kärryajelun Virosta ja Saksasta. Hymyilyttää jonotella Viron venheelle Lapin kulta – rekan perässä. Miksi ihmeessä sitä bissee pitää ensin roudata valtaisina erinä vesistön toiselle laidalle, jotta sitä saisi edullisesti tuotua kotiin sieltä laatikko kerrallaan? Kannattaa siirtyä vahvempiin. Kuka sitä vettä viitsisi kantaa.

Pikanttina lisänä kielletään vielä kulmakunnan kuppiloitakin mainostamasta hyppy hour hintojaan juottolasta ulospäin [kadulle näkyvillä hintatiedotteilla]. Kantapeikot nousevat arvoon arvaamattomaan – koskahan ilmestyy blogi, jossa tuopin hintaa päivitetään suoraan hanalta? Nootti vaan ja tilaan heti!

Eivät suomalaiset näillä lääkkeillä opi juomaan sen sivistyneemmin. Mitä enemmän rajoitetaan ja kontrolloidaan, sen vittuuntuneempaa porukka on. Ja mikäs siihen paremmin auttaa kuin kunnon känni. Makso mitä makso, maksa mikä maksa.

Ja eikun varoituksia liimailemaan talkoovoimin: ”Oluesta voi tulla känniin, jos siemaiset koko mäyriksen kerralla.” ”Sininen enkeli ei oleellisesti paranna sikiön ravinnonsaantia” ”Alkoholin nauttiminen humaltumistarkoituksessa tekee sinusta hölmön”. ”Kunnon kuohari saattaa aiheuttaa lennokkaita mielihyvätuntemuksia ja seksuaalista hinkua.”

Seuraavaksi kielletään viinin myynti kolmen litran pahvipönikässä. Liian riski yksikkö.
-----
Samansuuntaista angstia havaittu myös Diletantilla ja ikkunastaan ulos kuikuilevalla Tommilla. Ainakin.

6 Comments:

At sunnuntaina, maaliskuuta 05, 2006 6:19:00 ap., Anonymous Anonyymi said...

Ei oikein tiedä pitäisikö itkeä vai nauraa näitä Suomen päättäjien epätoivoisia yrityksiä estää kansaa nauttimasta vettä väkevämpää. Vielä kun nostavat alkoholiveron pilviin, niin sitten on hyvä. Pääsee taas pimeä viinakauppa käyntiin ja uusi sukupolvikin opettelemaan pontikan keiton saloja.

Muistaakseni EU:iin liityttäessä oli jotakin puhetta siitä, että tämä naurettava alkoholipolitiikan irvikuva saisi jossakin välissä loppunsa. Jäseniä on oltu yli 10 vuotta, mutta Alko on voimissaan ja kaupan mäyräkoiratkin saaneet lopetuspiikin.

 
At sunnuntaina, maaliskuuta 05, 2006 11:17:00 ap., Blogger Ana said...

Asiaan mulla ei o paljon lisättävää, kun oon vähän rajoittunut alkoholilaatujen suhteen (en teoriassa, mut käytännössä), mutta huomattavaa kikatusta aiheutti kumminkin sanojesi asettelu :-)) Kiits hyvästä sunnuntain aloituksesta!

 
At sunnuntaina, maaliskuuta 05, 2006 2:31:00 ip., Blogger Helen said...

Vallan mainio varoitusteksti on tuo "Sininen enkeli ei oleellisesti paranna sikiön ravinnonsaantia" ;-)

Naurettavat rajoitukset ovat tietysti turhia, mutta kyllä riskiryhmien valistuksella (esim. juuri raskaana olevat) voisi toivoa olevan vaikutusta, kaikkihan eivät (aina) lotraa viinan kanssa niin viksusti. Ja esim. tuosta juomisesta raskauden aikana on "asiantuntijoillakin" ollut jonkun verran poikkeavia käsityksiä vielä ihan viime aikoina.

 
At sunnuntaina, maaliskuuta 05, 2006 3:43:00 ip., Anonymous Anonyymi said...

Minä uskoisin kuulemani perusteella, että esimerkiksi neuvoloissa raskaana olevia patistellaan elämään hyvin terveellisesti. Erityisesti juomisen, huumeiden ja tupakoinnin aiheuttamia vaaroja painotetaan, näin siis äitiysneuvonnan kokeneiden ystävieni mukaan. Ja Alkoissa on valistuslippusia viinan kiroista, ottakoot niitä he, joilla tarve on.

Suurin osa suomalaisista on kohtuukäyttäjiä. Suurkuluttajia on hyvin vähän. Uskon näiden suurkuluttajien löytävän iloliemensä joka tapauksessa, vaikka tällä hetkellä pistettäisiin kieltolaki Suomessa pystyyn.

Minua inhottaa "nauttia" tästä valtion holhouksesta. Pistetään lasolinjuojat ja viinin nauttijat samaan karsinaan sujuvasti. Oksettavaa. Ja nyt sitten vielä uhkaillaan ilman kypärää pyöräileviä rangaistuksella (Iltasanomain mukaan ainakin). Mitähän seuraavaksi? Kriminalisoidaan suklaansyönti (kun olemme niin lihavia) ja pakotetaan sakkojen uhalla jalankulkijat käyttämään polvi- ala- ja kyynärpääsuojia. Ja tietysti kypärää, voihan sen päänupin kävellessäkin loukata!

 
At maanantaina, maaliskuuta 06, 2006 12:18:00 ap., Anonymous Anonyymi said...

Ainailona: olen pahoillani, että otin blogisi oman raivoni areenaksi. :( Joskus vain keittää yli tämä muumilaakson meininki.

 
At tiistaina, maaliskuuta 07, 2006 12:19:00 ap., Blogger ainailona said...

Vaanilan kommenttilavitsalla angsti ja muukin tilannekohtainen höyryäminen on erittäin sallittua, joten tervetuloa vaan jokaiselle, jolla sanottavaa on.

Vuoroin vieraissa Peggy;)

 

Lähetä kommentti

<< Home