sunnuntaina, syyskuuta 24, 2006

Talvi teloo

Nyt on datsa laitettu talviteloille. Laiturin repiminen ylös älyttömän matalalla olevasta vedestä muodostui jälleen kerran haastavaksi punnerrukseksi kahteen pekkaan ja toi parisuhteesta esille sen, mikä siinä on parasta: Kyky kiroilla ja nauraa niin itselleen kuin toiselle samassa lauseessa. Kiitos hyvästä seurasta, Resu;) Näin ihanan lämpimässä säässä tätä hommaa tuskin on koskaan tehty. Urakan päälle vietimme grillikauden päättäjäisiä Wotkinsin pippurinakkien kera.

Iltapalaksi höyläsin kesän sadon viimeisen kesäkurpitsayksilön Herkkupeppujen vinkin mukaiseksi ”spagetiksi” ja tein sen seuraksi niukkahiilarisen jauhelihakastikkeen tähän tapaan.

Ruskistetaan paketti pilputtua Wotkinin pekonia. Lisätään jauheliha [sipulit ensin, jos niitä haluaa käyttää]. Perään tötsä tomaattimurskaa, roiskaus pyreetä ja kaksi raastettua porkkanaa. Kun lämpenevät, niin lorautetaan kantaan tetra kermaa ja rasia [makumieltymyksiin sopivaksi katsomaasi] tuorejuustoa. Sävyksi tujaus soijaa, kanafondia ja Santa Marian uusista kätevistä myllytyyppisistä maustetötteröistä ainakin Tellicherry pippuria ja Chili explosionia ja Forest blendiä. Basilikaa tietty kans. Muhitellaan niin kauan kuin nälkä sallii.

Yhdistelmä nautitaan spagetin ja soosin tapaan, päälle vielä ropsaus juustoraastetta. Nam!
___
Kuva on otettu Iittalan tämän kesän naivistinäyttelystä ja on nimeltään ”Viagraa vanhainkodissa”. Valitettavasti en nyt enää muista kuka on tekijä, mutta joku näistä. Hänellä oli näytillä paljon hauskoja veistoksia.

___
Edit: Kuten sohvannurkamme viisas kommenttiosaston kantapeikko [Satujatar] tietää kertoa, niin kuvan veistoksen tekijä on Eino Viikilä. Kaikki kunnia hänelle, todella hykerryttäviä teoksia. Kuvakulma teokseen toki on Resurssin fotogeenisen silmän tulos ja sinänsä oiva.

5 Comments:

At sunnuntaina, syyskuuta 24, 2006 3:03:00 ip., Anonymous Anonyymi said...

Se kaveri Iittalassa on Eino Viikilä. Me kävimme meillä asuvan miehen kanssa siellä, ja ihastuimme samaan heppuliin. Oli siellä muutama muukin kiva, kirjoittelin siitä jossain vaiheessa heinä-elokuun vaihteessa.

 
At maanantaina, syyskuuta 25, 2006 11:07:00 ip., Blogger ainailona said...

Satujatar: Näinhän se olikin, Viikilähän hää! Muistan, kun luin merkintääsi tapahtumasta ja piti kommentoidakin, mutta jostain lomaharhailusyystä jäi.

Minusta tuo Iittalan happeningi on yksi kesän kohokohdista! Ehkä ensi kesänä voisi pitää siellä vaikka blogimiitin; taidetta, suklaata, astioita ja hunajaa. Joka akan toivetapahtuma;) Kunhan löytyy niitä "meillä asuvia" autonkuljettajiksi soveltuvia otuksia riittävästi, jos sattuu tekemään aperitiivia mieli...

 
At tiistaina, syyskuuta 26, 2006 9:29:00 ap., Anonymous Anonyymi said...

Ainailona, oiva suunnitelma. Tehdään treffit heinä-elokuulle 2007. Hehe. Eiköhän niitä tule muitankin Hämeenlinna - Tre akselin kavereita mukaan. Valloitetaan paikallinen baari, se näytti just sellaiselta, että oksat pois. Hehe.

 
At lauantaina, syyskuuta 30, 2006 12:15:00 ap., Anonymous Anonyymi said...

Akat hei ja varsinkin AI, täällä yks taiteen ystävä ja Innasen ikuinen lukija. Ja taulujensakin tsiikaaja.
Pääsiskö yks pöljä jätkä Teidän kuskiksi? Auto olis, mutta mieluummin ajaisin AI:n kanssa Mustarastaalla taivaanrannan taa, eli Iittalaan.. ;-)

 
At maanantaina, lokakuuta 09, 2006 12:09:00 ap., Blogger ainailona said...

Olavi Ivalo: No jo vain mukaan mahtuu. Paras viritellä sivuvaunukin - Resu lähtee kans;)

 

Lähetä kommentti

<< Home