keskiviikkona, huhtikuuta 28, 2004

Faktaa vai fiktiota?

Tiistaisin kannattaa vain kaikkein kovahermoisimpien ankkuroitua television ääreen. Lämmittelyksi voi ensin katsastaa tunnin, pari sarjaa 24 h. Vuorokausi etenee tunnin pätkissä [kestää ja kestää…] ja CTU:n väsymättömät ikiliikkujat Jack Bauerin älyn säihkeessä yrittävät pelastaa poloista banaanivaltiota USA:ta toinen toistaan uhkaavammilta kauheuksilta. Valtakunnan huolestuneen oloinen, ruttasuu musta presidentti pähkäilee sormi ydinsotanäppäimellä, että joko pitäisi nappia painaa vai ei – ettei vaan naamari mene. Joka jaksossa on taatusti armottomia kidutussessioita ja ruumiitakin tulee tuon tuosta, kun sala-ampujien aseet nakuttavat räystään alta [ydinpommista päästiin jo, se tussahti autiomaahan, eikä fiktiivitiettävästi tullut kuin yksi raato!].

Juonikuvio hurahtaa niin vauhdilla yli hilseen, ettei voi muuta kuin jäädä suu auki koukkuun leuastaan roikkumaan. Mitähän ensi viikolla vielä keksitäänkään? Onko joku terroristisyndikaatti vielä muhimassa nurkan takana? Löytyykö lisää pettureita omista joukoista? Entä uutta tekniikkaa ja vempaimia, joilla asian kuin asian saa selvitettyä minuutissa [aikaahan oli aina vaan tunti kerrallaan]? Kuka vehkeilee ketä vastaan - saako paha palkkansa? Kuka on paha ja kuka muka hyvä???? Ja kuinka käy Kate Warnerin, tuon oikeudenmukaisuuden ja suoraselkäisyyden symbolihampurilaistytön? Eikö tämä vuorokausi koskaan pääty? Onneksi SubTV:ltä voi katsoa tavallisten kuolevaisten kanavan ensi viikon jakson jo tänään, arggh!

Sarja toimi tällä viikolla oivallisena kauhuskenaarion kohtaamisvalmennuksena, jos tuli näpäyttäneeksi itsensä sen päälle Nelosen 4D ohjelmaan: Isän vankina – Tanjasin tarina. Valitettavasti tämä tarina oli totta, kuten myös kidutus ja kuvatut SM-”leikit”.

(To Hell and Back: Tanjas' Story/Uusi-Seelanti 2001). Tanjas Darke oli 23 vuotta isänsä Ron van der Plaatin seksiorjana.Tanjasin vanhemmat erosivat ja palasivat yhteen useita kertoja hänen ollessaan vielä pieni. Tanjasin äiti lähti lopullisesti, kun tyttö oli 10-vuotias ja huoltajuus määrättiin isälle. Ron van der Plaat käytti tytärtään seksuaalisesti hyväkseen ensimmäisen kerran, kun tämä oli 9-vuotias. Kun Tanjas oli 15-vuotias, isä meni Tanjasin kanssa "naimisiin". Täysin alistettu ja pahoista henkisistä traumoista kärsinyt Tanjas oli 32-vuotias, kun hän vihdoin vapautui isänsä otteesta ja meni poliisin puheille. Van der Plaatin kotoa löytyi kammottava todistusaineisto siitä, mitä talossa oli tapahtunut: hän oli valokuvannut ja pitänyt päiväkirjaa niistä hirveyksistä, mitä hän tyttärelleen teki. Dokumentissa Tanjas kertoo itse järkyttävän tarinansa lapsen ja vanhemman sairaasta suhteesta. Tuotanto Greenstone Pictures. Dokumentti. Kesto 69'
http://www.nelonen.fi/ohjelmat/dokumentit.asp?ID=62143

Ylimielisesti oikeudessa käyttäytyneelle isukille lätkäistiin 14 vuotta linnaa. Hän vapautuu 77-vuotiaana. Luoja paratkoon, jos taatalla vielä silloin pöksyissä värähtää! Saattaisin keksiä pari todella fiktiivistä SM-leikkiä...

Sen lisäksi, että isän touhuja ei normaalijärjellä ymmärrä, niin sitäkään vähää ei bonjaa Tanjasin äitiä, joka oli totuuden vihdoin julkisesti paljastuttua puolustanut ex-ukkoaan kalkkiviivoille saakka ja maksanut jopa oikeudenkäyntikulutkin. Eikö mikään nöyryytys ole naiselle tarpeeksi?!

Verkkopytonit viruksessa?
ainailonaankin on tarttunut Blogistanissa riehuva nuha. Sniff, kuka tämän meemin laittoi liikkeelle? Varo vaan!