keskiviikkona, kesäkuuta 23, 2004

Pitkä päivämatka Lidliin

Moni Blogistanin asukki on jo havainnut Lidlin iloisen sini-kelta-punavärityksen rynnistäneen värittämään kotitienoonsa ankeaa ostosmaisemaa. Outo ilmentymä, jonka parkkipaikalla kuhisee autoja venäläisissä rekkareissa, asiakaskunta on etnisen värikästä ja kielitaitoista sekä hyllyt täytetty oudonnäköisillä tuotteilla. Vähemmästäkin hämmentyy ja saattaa mennä niin kipsiin, että ei uskalla koko kauppaan sisään. Se olisi melkoinen harmi etenkin tarkaneuron-Taunolle.

Lidlin pitkäaikaisena kanta-asiakkaana tarjoan tässä muutaman vinkin [free-of-charge + muovikassin hinta] ensiaskeleitaan myymälän ahtailla käytävillä kärryjään ohjastaville kanssaeläjille. Lidlistä ei missään nimessä kannata yrittää hankkia kaikkea perheen tarvitsemaa tavaraa [ei edes ruokaa], mutta muutamia valikoimassa olevia helmiä kannattaa ehdottomasti hankkia aina juuri Lidlistä. Kotimaista suosiville kerrottakoon, että erittäin monet elintarvikkeet ovat kotimaisia, vaikka ne myydäänkin Lidlin omalla tuotemerkillä. Eivätkä ne saksalaisetkaan ihan huonoja ole oluessa, makkaroissa tai kurkkusäilykkeissä.

Lidl top ten generated by Varo vaan
1. Grafenwalder olut, huom. - tarjouksessa tällä viikolla 0,99/0,5l tölkki (norm. 1,19)
2. Saskian vichy (sininen pullo) 0,59/1,5 l. Ainoa huono puoli on pullo, joka ei ole palautuspullo. Silti Lidlin sixpackin hinnalla ei saa kuin pari pulloa Hartwallia lähikaupasta. On hyvää ja raikasta.
3. ilmakuivattu salamitanko (4 euroa ja rapiat)
4. Räucher savujuustoviipale (paljon parempaa kuin Kippari)
5. appelsiinimehu lasipullossa (älyttömän hyvää, paljon hedelmälihaa eikä lisäaineiden makua) 0,89
6. saksanpähkinäkermajäätelö (vihreä ISO muovipönikkä)
7. hapankorput
8. cashew pähkinät violetissa peltipurkissa
9. viherpippurikastike
10. juustotäytteiset jauheliharullat

Lisäksi ostamme sieltä yleensä sulatejuustoa, muita juustoja, maitorahkaa (500g purkki on samanhintainen kuin 250g muualla), tomaattisäilykkeitä, herkkusieniä, kinkkusuikaleita, säilykeparsaa, keksejä ja leikkeleitä. Hedelmät ja vihannekset ovat yleensä aina edullisempia kuin muissa kaupoissa ja sesongin niin salliessa kotimaisia. Valikoima tosin vaihtelee melkoisesti ja usein se, mitä ajattelit ostaa, onkin loppu. Tuoreessa lihassa ei ole suuremmin valinnanvaraa, mutta kotkofileet ja jauheliha ovat ihan jees perustavaraa. Konetiskitabletit pesevät hyvin ja hanurit pyyhitään meillä Lidlin edulliseen vessapaperiin.

Mitä ei kannata ostaa:
- kahvi (liian erilaista Juhla Mokkaan verrattuna)
- useimmat leivät (paitsi paahtoleipä) – melko mauttomia

Näihin hulppeisiin kulutusjuhlatunnelmiin päätän juhannusviikon raporttigeneraattorini olutta janoavan tuotannon [Misse on jo käynnistänyt kutsunnat, liikekannallepano on alkanut, kaupunkisota vaihtuu poteroon niemennotkossa ja saarelmassa]. Pysykäähän pinnalla!

Iloisiin kuulemiin ja näpyttelemiin.
Täällä ainailona, Lidl, Blogistan.