perjantaina, toukokuuta 14, 2004

Luotokorttia ei myönnetä iloisiin kesäpuuhiin

Telkkarissa rullaa Elisan mainos, jossa [jo tutuksi käyneet] kaksi haalaripukuista Elisan hemmoa kuikuilevat luodolla keskellä [oletettavasti] merta pitämässä tietoliikennekorttiesittelyä. Näin mökkikauden kynnyksellä aihe alkoi kiinnostaa sen verran, että kurkkasin ihan piruuttani Elisan sivuille etsiäkseni lisätietoa tuosta maagisesta luotokortista, jolla voisi ehkäpä säilyttää yhteyden Blogistaniin ja postiin eksoottisemmistakin lomanviettokohteista.

Odotin, että paljon paasattu Channel Coordination olisi Elisallakin kova sana, ja joku mainontaa tukeva koukku heti etusivulla johdattelisi minut tuotteen ääreen. Ei näy. Enempiä tihrustelematta suunnistin kohti Internetpalveluita ja klikkailin läpi ajankohtaiset ja sammiollisen tuoteoksennusta. Ei mitään, mikä assosioisi oikeaan suuntaan. Kokeilin hakusanaa tietoliikennekortti. Ei vastauksia. Puuh. Klikkasin Googgeliin. Tuli vastauksia. Elisalla tuo tavara on matkapuhelinten (entinen Radiolinja) alla [oli se pienellä siinä etusivullakin] ja Elisan puolen haku ei ilmeisesti ylety sinne saakka. Ja myyntiponnistelutkin näyttivät olevan suunnattu vain yrityksille. Höh! Löydät kootusti kaikki palvelut, jos löydät. Toivottavasti ei nyt kukaan kuitenkaan jää tämän takia työttömäksi.

Postiluukusta pluiskahti tänään Uudet kirjat –kerhon lehti 7/04. Läpyskässä esitellään muutaman aukeaman verran virikkeellisiä eepoksia otsikolla ”Iloisiin kesäpuuhiin”: Onkijan kirja – kaikki kesäonginnasta [kattaakohan myös terassipilkinnnän], Mökkielämän ABC – mökinomistajan monipuolinen tietopaketti [eihän mökillä voi olla ilman tietoa, miten mökillä kuuluu olla], Huussikirja ensihätään – uusi, riittoisampi huussilukemisto pitkiin istuntoihin [vitsejä, hullunkurisia kuvia, yleissivistäviä juttuja?!? Kuulostaa ihan vessapaperille painetulta Blogistanilta, cottage edition]. Iloisia puuhia, varo vaan!

Valikoiman esittely jatkuu hieman kohdennetummin. ”Kesä, kärpäset ja käsityöt” -teemalla: Virkkaa kesäkotiin – meriaiheisia ruutuvirkkaustöitä [kyllä se virkkaaminen olisi pitänyt aloittaa jo aikoja sitten, jos täksi kesäksi aikoo valmista, ellei sitten ruutu kesässä periaatteella etene], Puno pajusta ja muista luonnonmateriaaleista [pajunköyttäkö? Missä kärpäset?]. ”Kotimiehille ja kirjatoukille” [liittyvätkö ne jotenkin yhteen?] suositellaan: Suuri pyöräkirja – kaikki pyöräilystä [kaikki? maisematkin?], Suuri puutyökirja – käytännön käsikirja kotinikkareille [miksiköhän kaikki on niin SUURTA], Ateenasta Ateenaan – kesäolympialaiset kautta aikojen [krooh…].

Ainoa, minkä voisin edes harkita tilaavani taitaa olla: Citykettu ja muita taajaman eläimiä – urbaanien eläinystäviemme tavat. On siinäkin näköjään kuvia.

Kukan päivän substanssiresurssi
Ukkokulta raahasi tänään kotiin tullessaan ihanalle naiselleen, [se olen kuulemma minä, sorry Ihanainen], taivaallisen upean, hennon nasunpunaisen, monikukkaisen orkideanoksan! En ole kyllä huomannut, että hän olisi ollut missään pahoilla teillä? Potenut huonoa omaatuntoa tai ollut mitenkään katuva? Käyttäytynyt omalaatuisesti tai piilotellut huulipunaa kauluksissaan? Rikastunut muuten kuin henkisesti? Kai se vaan on uskottava, että rakkaudesta se resurssikin shoppaa [kukkaa] – eikä tämä ollut edes eka kerta. Noita-akkasi kiittää.