keskiviikkona, toukokuuta 12, 2004

Jos anonyymi potkaisee tyhjää

Usmis löysi netistä hautakivipalvelun ja Benrope jo säntäsi vallan suunnittelun tielle [ihan tyylikäs kiveshän tuo]. Eipä vaan saanut tallennettua hautakiveä omalla nimellään ”talliin”, kuten saa esimerkiksi www.fordconnection.fillä auton [kele, ”Palvelumme on päivityksen takia poissa toiminnasta”, niinpä tietysti]. Ainahan voi tulla tarve miettiä yön yli tekemiään valintoja, ennen kuin ostopäätös kypsyy. Silloin olisi todella näppärää, jos voisi vaan ottaa hautakiven esille tallista ja tehdä haluamansa muutokset.

Kyllä nettiin on saatava kunnollinen ”Viimeiset sanat” –portaali! Paikka, johon voi tallentaa kuolinilmoituksen, hautajaisohjeet, soitettavan musiikin, testamentin, viimeiset sanat ja sen hautakiven. Lisäksi pitäisi anonyyminkin virtuaalihiipparin voida jollain tavalla välittää tieto vakiintuneille deitti.net kontakteilleen ja muille tärkeiksi käyneille anonyymitahoille poismenostaan.

Jos nyt vaikka sattuu niin onnettomasti, että joku kunnianarvoisan ”Anonyymit Bloggaajat” –yhteisön jäsenistä mällää maallisen ja siinä sivussa myös virtuaalisen habituksensa extreme-harrastustensa parissa ja pötkii tavuakaan bloggaamatta manan majoille, niin miten me muut ikinä saamme siitä tietää? Yht’äkkiä vaan aikaisemmin niin tasaisesti tykittänyt päivitysbonusharrastaja hiljaksiin valuu listalla alaspäin ja kukaan ei tiedä syytä? Hämmentävä ajatus.

Palveluun pitääkin kytkeä jokin postituslistasysteemi, joka välittää suruviestin haluttuihin osoitteisiin. Sopimus maan suurimpien päivälehtien kanssa ja oikea täppä päälle, niin myös ”Viimeiset sanat” -portaali saa tiedon. Kaiken voi varmasti hoitaa näppärästi e-tunnisteella.

Ei kai se enää edesmennyttä bloggaajaa suuremmin sureta, jos anonyymiteetti tässä kohtaa murtuu? Mistäs sitä muuten muut Blogistanilaiset voivat tietää, kenen hautajaisiin sopii mennä kuokkimaan? Ja missä osoitteessa virtuaalipeijaiset ovat käynnissä?

Dead idea – copyright: varovaan